IZABRANA NOVA POKRAJINSKA VLADA, IGOR MIROVIĆ OSTAJE POKRAJINSKI PREMIJER

Politika

Većinom glasova poslanika u Skupštini Vojvodine, Igor Mirović izabran je za predsednika Pokrajinske vlade. Predsednik Mirović predstavio je program i članove Vlade, koja će imati isti broj članova kao i prethodna i isti delokrug rada sekretarijata.

Mirović je uoči sednice Skupštine Vojvodine istakao da će Pokrajinsku vladu činiti široka koalicija, ne samo sa partnerima sa liste Srpske napredne stranke, već i sa Savezom vojvođanskih Mađara kao strateškim partnerom SNS-a i sa koalicijom Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Kako je kazao predsednik, veoma je važna vest da će i predstavnici slovačke i hrvatske nacionalne manjine biti deo Pokrajinske vlade.

„Biće ovo vlada kontinuiteta sa programom koji je zasnovan na principima postavljenim u protekle četiri godine, ali i onim prioritetima koji se pojavljuju u našem društvu i celom svetu. Optimizam temeljim na rezultatima koje smo postigli jer Vojvodina prednjači kada je reč o smanjenju nezaposlenosti“, kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine imali smo značajan privredni i industrijski rast. Postavljeni su dobri temelji u svim oblastima sa akcentom na zdravstvu, privredi i ekonomiji.

„Od sutra nas očekuju novi izazovi, a to su problemi izazvani pandemijom kovida 19, ekonomski razvoj naše zemlje, kao i planiranje budžeta za narednu godinu“, kazao je predsednik Mirović.

Članovi Pokrajinske vlade su: prof. dr Zoran Gojković, potpredsednik i pokrajinski sekretar za zdravstvo; Vladimir Galić, potpredsednik i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine; Žolt Sakalaš, potpredsednik i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice; Branko Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade; Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo; Smiljka Jovanović, pokrajinski sekretar za finansije; Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj; prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost; Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama; Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam; Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova; Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *