SREMSKOJ MITROVICI IZ POKRAJINE SREDSTVA ZA SEMAFORIZACIJU RASKRSNICA I PEŠAČKIH PRELAZA

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava ugovore za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture. Vrednost bespovratnih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za 21 projekat iznosi 18 miliona dinara.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada ovog meseca izdvojila i 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština. Reč je o projektima namenjenim bezbednijem saobraćaju u zonama škola i postavljanju semafora.

„Mi smo preko resornog sekretarijata krajem 2018. godine obrazovali Savet za bezbednost saobraćaja i sproveli Studiju obeležja bezbednosti saobraćaja, koja je pokazala da se prosečno na godišnjem nivou događa oko 7.000 saobraćajnih nezgoda u AP Vojvodini, od toga 40 posto u Novom Sadu. Cilj nam je da se smanji broj tih nezgoda, a bezbednost i unapređenje saobraćaja biće jedan od naših prioriteta“, kazao je predsednik Mirović.

Bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove dobili su Beočin, Srbobran, Bač, Bečej, Opovo, Vrbas, Sombor i Irig, a za semaforizaciju raskrsnica i pešačkih prelaza – Bač, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjiža, Vrbas, Novi Sad, Pećinci, Žabalj i Irig.

Nakon izrade dokumentacije, lokalne samouprave konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih fondova za nastavak ovih projekata, čiju će realizaciju Pokrajinska vlada podržati zbog njihove velike važnosti za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *