PREDSEDNIK MIROVIĆ PRIMIO BISKUPA SREMSKE ŽUPANIJE I PREDSEDNICU NACIONALNOG SAVETA HRVATSKE NACIONALNE MANJINE

Uncategorized

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je biskupa Sremske županije Đuru Gašparovića i predsednicu Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Jasnu Vojnić, sa kojima je razgovarao o nastavku saradnje na projektima očuvanja verske baštine u Vojvodini.

„Danas smo imali veoma konkretan razgovor i dogovorili da već u februaru izdvojimo sredstva za projektnu dokumentaciju i odgovarajuće radove na rekonstrukciji Crkve Svetog Jurja u Petrovaradinu, stare 320 godina, ali i drugih verskih objekata. Želimo da udružimo snage, sa Gradom Novim Sadom i zavodima za zaštitu spomenika, kako bismo sačuvali verske objekte i vratili im stari sjaj“, kazao je Mirović.

Predsednik je istakao da je Pokrajinska vlada u minulim godinama učestvovala u značajnim projektima očuvanja zajedničke kulturne baštine u Vojvodini.

„To je poruka koja pokazuje kako treba brinuti o našoj zajedničkoj kulturnoj, verskoj i istorijskoj baštini“, ocenio je Mirović.

„Bio je ovo veoma plodonosan susret koji će doneti puno toga za budućnost. Pokrajinska vlada učinila je mnogo za Sremsku biskupiju i naših 29 župa kao i za crkvene objekte“, kazao je biskup Gašparović.

Predsednica Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Jasna Vojnić kazala je da je ovo nastavak dobre saradnje sa Pokrajinskom vladom.

„Sve ono što smo započeli mi smo i realizovali. Očekujemo da će posle rekonstrukcije Crkva Svetoj Jurja biti i deo turističke ponude Vojvodine“, rekla je Vojnićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *