SMANJUJE SE BROJ OBOLELIH OD KORONAVIRUSA U SREMU

Gradske vesti

Broj obolelih od virusa Kovid 19 u Sremskom okrugu se smanjuje, podaci su Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica. U Sremu je trenutno 1.915 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 564 u Sremskoj Mitrovici, 425 u Staroj Pazovi, 366 u Rumi, 244 u Inđiji, 43 u Irigu, 137 u Šidu i 136 u Pećincima, saopštila je danas na sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica dr Nada Zec Petković i dodala da je u prethodnom danu na teritoriji Srema bilo 57 novoinficirano lice.

Kada je reč o  vakcinaciji, vakcine u mitrovački Zavod stižu kontinuirano, a svi građani koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa mogu se prijaviti putem portala e-uprava.

Kada je u pitanju broj hospitalizovanih pacijenata u Korona centru, protivepidemijske donele su rezultate i broj pacijenata se smanjuje. U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, u Korona centru nalazi se 131 pacijent, 102 pacijenta su pozitivna, a devet se nalazi na respiratoru.

Manji broj pregleda primetan je i u Kovid ambulantama. Kako je istakao dr Adil Elhag, u kovid ambulantama u Sremskoj Mitrovici juče je zabeleženo 350 pregleda. U strukturi pregleda i dalje dominiraju kontrolni pregledi, kojih je juče bilo 266, dok je broj prvih pregleda juče bio 89.

Podaci su ohrabrujući, ali iz lokalne samouprave i dalje apeluju na sugrađane da se i u narednom periodu pridržavaju protivepidemijskih mera, da nose zaštitne maske, drže distancu i izbegavaju kontakte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *