DECA NESVESNA OPASNOSTI KOJE VREBAJU NA INTERNETU

Gradske vesti

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, a sa ciljem smanjenja internet nasilja u školama, podizanja svesti kod učenika o posledicama koje internet nasilje nosi sa sobom, ali i prevencije istog, pred prepunom salom mitrovačkih osnovaca i srednjoškolaca, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je tribina pod nazivom “Bezbednost dece na internetu”.

Često nesvesni opasnosti koja vreba na društvenim mrežama, učenici sremskomitrovačkih škola su mišljenja da treba biti oprezan i  nadaju se  će se ovakve tribine češće održavati.

Tribinu je vodio gost predavač Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.  Obišavši više od 500 škola širom Srbije i govoreći iz svog ličnog iskustva, Jurić je istakao da je bezbednost dece odgovornost svih nas.

Ispred Grada Sremska Mitrovica, zahvalnost Fondaciji „Tijana Jurić“ izrazili su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić. Oni su istakli da će ovakve tribine biti organizovane i u narednom periodu, jer je to svakako jedan od dobrih načina da se preventivno deluje. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *