POKRAJINA I REPUBLIKA RASPISALI NEKOLIKO KONKURSA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Poljoprivreda

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica zainteresovane poljoprivrednike upoznaje sa konkursima koje su raspisali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Cilj jednog od konkursa jeste demografska obnova ruralnih područja Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo 1. februara raspisao je ukupno sedam konkursa za dodelu sredstava i to za mašine i opremu za organsku proizvodnju, za opremanje stočarskih farmi, preradu voća, povrća i pečurki; zatim konstrukcije i oprema za biljnu proizvodnju u zaštićenim područjima, to su plastenici, navodnjavanje i za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje zasada. Sedmi konkurs koji bih istakla jeste podrška mladima u ruralnim područjima, taj konkurs traje do 5. marta i cilj mu je demografska obnova ruralnih područja, znači da se podstaknu mladi da se vrate u sela. Novina je ta, da zahtev mogu podneti mladi koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava, počevši od prvog januara 2020. godine. Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, aktuelan je podsticaj za tov stoke, zahtevi se podnose preko Uprave za agrarna plaćanja do 31. jula 2021. godine – izjavila je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. 

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica svakim radnim danom od 7:00 h do 15:00 h ili na telefon 610 – 573.

Tekstovi konkursa, pravilnici, obrazac prijave, izjava dobavljača, forma poslovnog plana, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *