GRAD POMAŽE UGOSTITELJE, ZA SVEČANE SALE IZDVOJENO 10 MILIONA DINARA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica isplatio jednokratnu novčanu pomoć svim ugostiteljskim objektima, kafićima, restoranima, hamburgerijama, dečjim igraonicama i slično. Većim subjektima, svečanim salama juče je isplaćena polovina bespovratnih sredstava, dok drugih 50 odsto mogu da očekuju na računima početkom aprila.

Na taj načim lokalna samouprava pomaže ugostiteljima čije poslovanje je možda tokom prethodne i ove godine, najviše ugroženo zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom Kovid 19.

– Za svečane sale opredeljeno je 10 miliona dinara i po javnom pozivu sedam subjekata je ostvarilo pravo na tu vrstu pomoći. Prva polovina bespovratnih sredstava je već isplaćena tokom jučerašnjeg dana, ostatak mogu da očekuju na svojim računima početkom aprila. Kriterijum za dodelu sredstava bio je obim poslovanja u poslednjoj godini kada su normalno funkiconisali, to je 2019. godina, tako da su ostvarili pravo na pomoć od 500.000 dinara, do čak 3 miliona dinara, naravno u zavisnosti od ostvarenog godišnjeg prometa u 2019. godini – objasnio je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara ostvarilo je 85 ugostitelja u gradu, a iznos od 30 hiljada dinara dobilo je 12 ugostitelja u seoskim sredinama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *