RASTE BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA, U SREMU 1965 ZARAŽENIH

Gradske vesti

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ocenjuje epidemiološku sutuaciju u okrugu Srema kao vanrednu sa porastom trenda oboljevanja od virusne infekcije izazvane virusom korona.

Tokom prethodnog dana u Sremu je registrovano 147 novih slučajeva obelevanja. U Staroj Pazovi 58 novoinficiranih, u Sremskoj Mitrovici 24, Inđiji 22 , Rumi 16 , Šid 13, Pećinci 10, Irig 4 nova registrovana lica pozitivna na virus COVID 19.


U strukturi novih slučajeva većinom je dokazano brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja novoobolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa.
Među novoobolelim i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godine života.


U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Sremu je 1.965. Najveći broj registrovanih aktivnih lica je u Staroj Pazovi 624, potom slede Sremska Mitrovica sa 418 aktivnih lica, Ruma sa 300 aktivnih lica, Inđija sa 229 aktivnih lica, Šid sa 190 aktivnih lica, Pećinci sa 130 aktivnih lica i Irig sa 74 aktivna lica.


Zavod za javno zdravlje apeluje da se nastavi sa neophodnim poštovanjem svih mera za sprečavanje prenosa virusa u zajednici kako bi se umanjile posledice trenda rasta obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.
Zavod poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *