MINISTARKA KISIĆ U POSETI KOMPANIJI ROLOPLAST MOŠIĆ

Gradske vesti

U duhu prvomajskog praznika, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, posetila je mitrovačku kompaniju Roloplast Mošić.

Kompaniju karakteriše porodična tradicija, danas zapošljava 170 radnika, od toga 10 osoba sa invaliditetom i uspela je da održi prošlogodišnji broj zaposlenih uprkos pandemiji korona virusa.

Poslednjih nekoliko godina ova mitrovačka firma koristila je različite finansijske podrške kroz programe subvencionisanja zarada za osobe sa invaliditetom, programe subvencija za otvaranje novih radnih mesta, stručne prakse, programe pripravnika, sticanja praktičnih znanja i različite programe obuka. Sva lica zaposlena po ovim programima ostala su u radnom odnosu i po isteku programa i danas rade kod ovog poslodavca.

Ministarka je u okviru posete razgovarala sa vlasnicima, menadžmentom i radnicima, a poseti su prisustvovali i Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice i Marijana Grabić, direktorka mitrovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Oni su ukazali i na veliku drušvenu odgovornost kompanije Roloplast Mošić i odličnu dugogodišnju saradnju kompanije sa lokalnom samoupravom i filijalom NSZZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *