KAJAKAŠI „VALA“ ODLIČNI NA KUPU SRBIJE

Sport

Ovog vikenda održalo se prvo takmičenje u sezoni na Adi Ciganliji – Kup Srbije, izborno takmičenje za nacionalnu selekciju. Takmičari KK „Val“ osvojili su šest medalja. U konkurenciji seniora, Bojan Zdelar pobedio je u trci na 1.000 metara i pored zlatne medalje obezbedio je odlazak na Evropske olimpijske kvalifikacije, gde će se boriti za Olimpijsku normu, kao jedan od najmlađih takmičara. Zdelar je dominirao i na nešto kraćoj disciplini, osvojivši zlatnu medalju na 500 metara. Pored Bojana, bio je odličan i Stefan Vrdoljak, koji je šestim mestom u finalu u jednosedu na 500 metara obezbedio ulazak u reprezentaciju Srbije.

Naravno, pored muških seniora, devojke „Vala“ odmerile su snage sa devojkama evropskog i svetskog ranga. Marija Dostanić zablistala je u trci na 500 metara, gde je bila druga, odmah iza vrhunske Milice Novaković. Marija će takođe imati priliku da u dvosedu sa Kristinom Bedeč pokuša da izbori normu za Olimpijske igre. Kao jedna od najmlađih takmičarki u kategoriji seniorki, odlična je bila Anastazija Bajuk, koja je veslala u dve discipline. U trci na 200 metara izborila je mesto u nacionalnom timu kao trećeplasirana u Srbiji odmah iza Milice Novaković i Biljane Relić, a u ukupnom plasmanu četvrta gde je devojka iz turske reprezentacije Lasma Liepa kao gost takmičenja bila treća. Takođe Anastazija je i u disciplini na 500 metara zauzela visoko šesto mesto, što je u mlađeseniorskoj konkurenciji treće, i tako obezbedila još jedno mesto u reprezentaciji.

U kategoriji juniora Kajak klub „Val“ imao je odlična dva momka koja su takođe izborila svoje mesto u reprezentaciji. Dimitrije Stojšić zauzeo je drugo mesto u trci na 1000 metara, dok je na nešto kraćoj disciplini od 500 metara bio treći. Aleksandar Jovanović bio je najbolji u sprintu, trci na 200 metara i tako osvojio zlatnu medalju. Pored sprinta, Aleksandar se oprobao i na dužoj disciplini, u trci na 500 metara, gde je zauzeo visoko četvrto mesto. Takođe pored A finala, Jovan Radmanović nastupao je u B finalu, gde je zauzeo treće mesto u jednosedu na 500 metara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *