UPIS DECE U PREDŠKOLSKU USTANOVU „PČELICA“ POČINJE 5.MAJA

Gradske vesti

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” za školsku 2021/2022. godinu počinje 5. i traje do 31. maja 2021. godine. Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica“ može se podneti elektronskim putem na nacionalnom portalu eUprava Republike Srbije euprava.gov.rs. 

Kako je rekla Biljana Cvijetić, direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” ove godine upis dece počinje posle praznika i radiće će se u skladu sa Pravilnikom o upisu dece i radu upisne komisije u toj ustanovi i to elektronskim putem, a samo izuzetno, neposredno, u objektu „Maslačak”, Bulevar Konstantina Velikog broj 10 u Sremskoj Mitrovici.

– Upis dece u seoskim sredinama radiće se takođe tokom maja kod vaspitača koje rade u u selima. U okviru naše ustanove postoji devet objekata, sedam gradskih i dva prigradska objekta. Na osnovu iskustava i informacija koje imamo iz prethodnih godina vezano za broj podnetih prijava za upis dece mogu reći da najveće interesovanje roditelja vlada za upis dece jaslenog uzrasta, tako da mi i ove godine očekujemo da broj podnetih prijava bude najviše za ovu kategoriju. Apelovala bih na roditelje koji budu podnosili prijave u vrtiću „Maslačak” da poštuju sve preporučene mere koje važe, kako za nas, tako i za sve one koji dolaze u vrtić – dodala je direktorica Cvijetić.

Sve potrebne informacije u upisu dece, roditelji mogu dobiti u predškolskoj ustanovi putem telefona 060/8010-318 i na 060/8010-333. Podnošenje zahteva elektonskim putem nije moguće za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije. Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici čija deca borave u ovoj Ustanovi (ranije upisana) dužni su da u periodu upisa, dakle od 5. do 31. maja obaveste svog vaspitača o daljem boravku deteta u narednoj radnoj godini ili o eventualnoj promeni objekta ili ispisivanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *