POČELA IZGRADNJA FRUŠKOGORSKOG KORIDORA, ROK ZA ZAVRŠETAK MART 2024.

Gradske vesti

Bušenjem prvog šipa simbolično su otpočeli radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora. Ta brza saobraćajnica od Novog Sada do Rume, dužine od 47,7 kilometara, spojiće auto-puteve ka Šidu i Subotici. Ceremoniji je prisustvovao državni vrh Srbije, koji je predvodio predsednik Aleksandar Vučić, te čelni ljudi lokalnih samouprava Sremskog i Južnobačkog okruga.

U pitanju je izgradnja brze saobraćajnice koja je deo putnog pravca Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica i koja će spojiti Vojvodinu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom.

– Ovo će da olakša kamionski prevoz, transport, da omogući lakši, lepši, bolji i udobniji život za ljude. Reč je o skupom projektu, ali danas Srbija to može, mora i hoće da podnese jer želimo da generacijama koje dolaze ostavimo bolje puteve. Ponosan sam na činjenicu da danas gradimo više nego ikada! Važno je da se ne zaustavljamo već da sa ogromnom, novom energijom grabimo napred – rekao je predsednik Vučić i, citirajući Miloša Crnjanskog, dodao da „ne robujemo više prošlosti, strmoglavo idemo u budućnost”. On je naveo da će se graditi i most od 1.765 metara ka Kovilju, kao i najduži i najteži tunel, koji će biti dug 3,5 kilometara.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

– Biće spojena čitava južna Bačka sa srcem Sremskog okruga, ali i sa Mačvom i biće na koridoru koji od Rumunije vodi i ka Hrvatskoj i Republici Srpskoj – objasnio je predsednik Vučić i dodao da je ovo i važan ekološki projekat jer iz srca Fruške Gore izmešta veliki deo saobraćaja.

Vrednost radova na Fruškogorskom koridoru je 606 miliona evra, a rok za završetak je mart 2024.godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *