VASKRŠNJE ČESTITKE POKRAJINSKIH ZVANIČNIKA

Servisne informacije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

– U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima, sa osećanjem duboke smirenosti i udivljenosti pred tajanstvenim činom vaskrsenja Bogočoveka Hrista, želim srećan Praznik nad praznicima. I ove godine, najveći hrišćanski praznik dočekujemo u izazovnim vremenima, ali ohrabreni nadom da ćemo se uz međusobno poštovanje i zajedništvo suočiti sa svim izazovima koji su pred nama. Neka radost i vera Vaskrsa ispune vaše domove i srca ljubavlju, toplinom i dobrim zdravljem! Hristos Vaskrse – kaže se u vaskršnjoj čestitki pokrajinskog premijera.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

– Upućujem najiskrenije čestitke svim građanima, koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u dobrom zdravlju, sa mirom u srcu i duši okruženi bližnjima – poručila je sekretar Dragana Milošević i dodala da u vremenu velike epidemijske pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene.

– Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse! – poručila je sekretar Milošević, uz želju da ovaj praznik svi dočekaju tako da se proslavlja život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *