KARATE KLUB „SIRMIJUM“ NAJUSPEŠNIJI KLUB NA PRVENSTVU SRBIJE

Sport

Prvenstvo Srbije u karateu za sve uzrasne kategorije, održano je u nedelju, 16. maja. Na prvenstvu je učestvovalo 15 klubova, sa ukupno 270 takmičara. Takmičenje se odvijalo u ekipnim i pojedinačnim nastupima, uz pridržavanje preporuka za zaštitu od zarazne bolesti Kovid-19.

U konkurenciji najuspešnijih takmičara iz cele Srbije, takmičari Karate kluba „Sirmijum“ su se ponovo istakli svojom veštinom i kvalitetom tehnike i u katama i u borbama. Zahvaljujući odličnim takmičarima i njihovim vrednim trenerima, na kraju takmičenja „Sirmijum“ je proglašen za najuspešniji klub u generalnom plasmanu, sa 35 medalja, i to 26 zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja. Za najuspešnijeg takmičara u muškoj kategoriji proglašen je Aleksandar Sikin, sa osvojenih pet zlatnih medalja.

U pojedinačnim kategorijama zlatne medalje su osvojili: Luka Petrović, Anđela Kunić, Bogdan Milićević, Vuk Petrović, Mladen Marković, Luka Jokić, Nemanja Žunić, Dunja Padrov, Andrea Aničić, Nina Dragojlović, Srđan Ilić, Vladimir Pavlešin,  Aleksandar Sikin. Srebrne medalje:  Anđela Parović, Nina Dragojlović, Vladimir Pavlešin. Bronzane medalje: Maša Krivošija, Đurđina Ilić, Jovan Vojnović, Aleksa Milićević, Luka Tanasić, Nemanja Žunić, Andrea Aničić.

U nedelju 25. aprila, održano je Prvenstvo Vojvodine u Novom Sadu, odakle je „Sirmijum“ takođe poneo zlatni pehar. Ovo takmičenje je označilo ponovno vraćanje naših karatista na borilišta posle jednogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa, što su oni dočekali i više nego spremni. Stručni štab Karate kluba „Sirmijum“ je ponosan na sve takmičare i njihove uspehe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *