POMOĆ LOKALNE SAMOUPRAVE PORODICI STRADALE DEVOJČICE IZ ŠAŠINACA

Gradske vesti

Mitrovačka lokalna samouprava je, kao što je već najavljeno, uputila pomoć porodici devojčice tragično stradale u požaru u Šašincima tokom proteklog vikenda.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, izrazila je danas duboko saučešće porodici, istakavši da će Grad i druge institucije biti tu za njih, kako bi im se pružila najneophodnija pomoć.

– Sve ovo nas je jako potreslo. Saosećamo sa majkom i sa porodicom zbog ovog njihovog velikog i nenadoknadivog gubitka i kao grad učinićemo sve da im pomognemo. Sa članovima porodice smo u stalnom kontaktu, majka je sa dvoje dece juče izašla iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dobro se osećaju i prema rečima dede preminulog deteta, privremeno su smešteni u Šašincima u kući komšije koji je takođe hteo da im pomogne. Danas su bili i u Gradskoj kući da se dogovorimo oko pomoći koja im je preko potrebna, tako da će Centar za socijalni rad Sremska Mitrovica isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, a troškove sahrane će u celosti snositi Grad Sremska Mitrovica. Crveni Krst Sremska Mitrovica će već danas dostaviti pakete hrane i odeće, a mi kao grad ćemo im takođe obezbediti i privremeni smeštaj. Dogovorili smo se sve sa članovima porodice o tome šta je ono što im je sada trenutno neophodno, naravno i za neke dalje i buduće korake. U stalnoj smo komunikaciji imamo veliku podršku i Jelene Jovanović, pokrajinske poslanice, kao i gospodina Ninoslava Jovanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog – istakla je na današnjoj konferenciji u Gradskoj kući gradonačelnica Milovanović.

Saučešće porodici uputio je i načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, potvrdivši da je Grad već pripremio čitav niz pomoći porodici, i dodao da su radovi na adaptaciji privremenog smeštaja već u toku.

Podsećanja radi, u subotu, 15. maja, u ranim jutarnjim časovima, izbio je požar u privatnoj kući u Šašincima u kojem je, nažalost, jedno dete izgubilo život. Požar je izbio oko četiri sata ujutru u porodičnoj kući samohrane majke sa četvoro dece u ulici Save Zdjelara.

Sahrana nastradale devojčice obaviće se sutra u 13:30 časova, na groblju u Jarku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *