UKINUTA VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA

Gradske vesti

Epidemiološku situaciju usled pandemije izazvane koronavirusom, u Sremskoj Mitrovici Zavoda za javno zdravlje ocenjuju kao nepovoljnu uz stalni pad novih registrovanih slučajeva kovid 19. Stoga je Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica doneo odluku o ukidanju vanredne situacije.

Štab za vanredne situacije, Grada Sremska Mitrovica u proteklom periodu za vreme trajanja vanredne situacije održao je 55 sednica, članovi Štaba su doneli 25 naredbi, 82 zaključka i četiri preporuke.

– Trenutno se na celoj teritoriji okruga Srema registruje 119 aktivnih lica, od tog broja u Sremskoj Mitrovici 59, u Staroj Pazovi 14, u Rumi 10, u Inđiji 22 lica, u Irigu dva, Šidu šest, Pećincima šest lica. U toku jučerašnjeg dana u Sremu je uzorkovano 240 lica, od čega je devet bilo pozitivno na virus kovid-19, što predstavlja 3,75 odsto učestalosti pozitivnih u ukupnoj strukturi svih uzorkovanih. Od tog broja u Sremskoj Mitrovici je od uzorkovanih 123, samo pet pozitivnih. Zavod za javno zdravlje smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju opštih mera zaštite na svakom mestu, a posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi sa akcentom na broj vakcinisanih mladjih ljudi. Kao i u svim situacijama do sada, zavod ulaže sve stručne ljudske resurse kako bi organizacijom i koordinacijom preventivnih aktivnosti zaštitio stanovništvo – naglasila je direktorka sremskomitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *