POČELO KULTURNO LETO NA SAVI

Gradske vesti

Manifestacija „Kulturno leto na Savi“ počela je koncertom dečijeg hora „Art kids choir“ na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici. Organizatori koncerta su Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska MItrovica i Centar za kulturu „Sirmijumart“.

Tokom julia sve manifestacije biće podređene mlađoj populaciji. Namera organizatora, a to su sve ustanove kulture u grad, je da se deca zabave ali i edukuju, da im se pokaže čime se ustanove kulture bave. Saznaće kako je to biti slikar, kako je biti arheolog, vajar, pročitaće i neku zanimljivu knjigu, pokazaće im se kako je to biti spasilac, kako spasioci rade na plaži.

Sve manifestacije će biti tokom meseca jula, uglavnom subotom i nedeljom od 18 sati ali sve informacije će se nalaziti na društvenim mrežama ustanova kulture.

Za avgust su planirani Srem folk fest, 17. avgusta na Žitnom trgu i veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra i na kraju Vinski park, 21.avgusta.

Biće svega pomalo, za svačiji ukus, a Gradska uprava za kulturu i sport spremila je i poklone za najmlađe učesnike manifestacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *