INVESTICIJE OD 714 MILIONA DINARA OBEZBEDIĆE NAVODNJAVANJE JOŠ 2.500 HEKTARA ORANICA U VOJVODINI

Poljoprivreda

Poljoprivrednici iz Vojvodine, njih 707, potpisali su danas ugovore za nabavku opreme za navodnjavanje u ukupnoj vrednosti od 714 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 370 miliona dinara subvencija. Realizacijom tih investicija u Vojvodini će se navodnjavati još preko 2.500 hektara oranica.

Ugovore je poljoprivrednicima uručio resorni sekretar Čedomir Božić, koji je istakao da je konkursna linija za navodnjavanje najobimnija po iznosu novca koji je opredeljen, kao i po broju zainteresovanih korisnika.

– I ove godine su poljoprivrednici veoma zainteresovani za subvencije za navodnjavanje, o čemu govore 1132 prijave pristigle na konkurs – kazao je Božić i dodao da su 803 prijave bile validne, a da je novac dobilo 707 poljoprivrednih gazdinstava.

On je istako da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastojati da i naredne godine održi novo ulaganja u sisteme za navodnjavanje u Vojvodini.

Poljoprivrednici su, između ostalog, dobili bespovratna sredstva za nabavku sistema „kap po kap“, zatim sistema za filtriranje i fertirigaciju, opremanje bunara, nabavku tifona, cisterni i pumpi za navodnjavanje, agregata za pokretanje pumpi, postavljanje cevovoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *