ZA REKONSTRUKCIJU OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U VOJVODINI 76 MILIONA DINARA

Obrazovanje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata dvadeset jedne ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u AP Vojvodini, vredne 76 miliona dinara.

Od tog iznosa 57,6 miliona dinara opredeljeno je za radove na obnovi i održavanju 14 osnovnih škola, dok je 18,4 miliona dinara izdvojeno za radove na sanaciji u sedam srednjih škola.

– Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića pre šest godina pokrenut je projekat sveobuhvatnog ulaganja u školske i predškolske ustanove. Učinili smo značajne korake kako bismo osnažili kapacitete škola, realizovali velike investicije i pomogli zaposlenima povećanjem plata – rekao je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je Pokrajinska vlada, sledeći tu inicijativu, izdvajala znatna sredstva kako bi se došlo do svake škole u Vojvodini.

– Nastavljamo sa ulaganjem u obrazovne ustanove kako bismo svoj deci i zaposlenima obezbedili što bolje uslove za učenje i rad. Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva za tu namenu u budžetu za narednu godinu, koja će biti znatno uvećana – izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, u planu je izgradnja nove, moderne škole u Novom Sadu, dok su u Sefkerinu i Pećincima u toku radovi na izgradnji vrtića.

Sredstva su, između ostalog, opredeljena za sanaciju dela zgrade i krova Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, za investiciono održavanje zgrade OŠ „Šeh Karolj“ u Adi, ugradnju podizne platforme za prevoz osoba u invalidskim kolicima u ŠOSO „Bratstvo“ u Bečeju, kao i za sanaciju i održavanje mokrih čvorova u osnovnim školama u Bečeju, Beloj Crkvi, Stanišiću, Novom Sadu, Laćarku, Golubincima, Subotici, kao i u šest srednjih škola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *