MIROVIĆ: VOJVODINA SE UBRZANO RAZVIJA, SVIM SNAGAMA PODRŽAĆU KANDIDATURU ALEKSANDRA VUČIĆA

Politika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je, gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, da početkom decembra počinju radovi na izgradnji pogona japanske kompanije Nidek u Novom Sadu, čiji dolazak je, kako je rekao, rezultat rada Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade. Tom prilikom je najavio i puštanje u funkciju druge faze Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu u narednih 15 dana.

– Vojvodina se ubrzano razvija, dolaze nam sofisticirane visokotehnološke kompanije i otvaraju razvojne centre. Na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića radimo zajedno sa Vladom Srbije na usmeravanju svih potencijala ka manje razvijenim sredinama – istakao je Mirović i kao primer naveo novoizgrađenu industrijsku zonu u Šidu, gde je do sada lokalna samouprava već potpisala ugovore sa šest kompanija.

Govoreći o subvencijama koje naša zemlja daje stranim kompanijama, Mirović je rekao da se Srbija takmiči sa svim zemljama za privlačenje investicija jer i one, kako je rekao, naročito zemlje u okruženju, daju subvencije.

Mirović je u intervjuu podsetio da je 2016. godine, kada je došao na čelo Pokrajinske vlade, zatekao budžet nešto veći od 60 milijardi dinara, te da je u toku priprema budžeta za narednu godinu koji će iznositi gotovo 90 milijardi dinara.

On je ocenio da je rebalansom pokrajinski budžet, u odnosu na prošlogodišnji, uvećan za 3,7 milijardi dinara, a da je javni dug Pokrajine smanjen za 900 miliona dinara prevremenom otplatom.

– To je direktna posledica sve razvijenije privredne aktivnosti u Vojvodini. Godine 2016. smo imali više od 160.000 nezaposlenih, a danas ih je manje od 100.000 – ocenio je Mirović.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvo, on je rekao da je Pokrajinska vlada u tu oblast od 2016. godine uložila više od 10 milijardi dinara.

Upitan o predstojećim izborima, Mirović je naveo da će svim snagama podržati kandidaturu predsednika Aleksandra Vučića, ocenjujući da je u svim oblastima imao inicijativu koja je donela konkretne rezultate.

Govoreći o pretećem pismu upućenom slovačkoj nacionalnoj manjini u Begeču, Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada osudila taj čin, te istakao uverenje da se radi o pojedincu i da policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti da utvrdi ko je tim činom želeo da načini štetu odnosima Srba i Slovaka, koji su, kako je istakao, jedna duša u Vojvodini.

Upitan o slučaju ministra Stefanovića, Mirović je izjavio da svako treba da snosi svoj deo odgovornosti za sve što se u Ministarstvu dešavalo, te da očekuje da ovaj slučaj bude rešen pre izbora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *