MURAL POSVEĆEN SOVAMA U PARKU KOD JP „SREM-GAS“

Gradske vesti

Veliki zimsko stanište sova ušara koje se nalazi u okolilni poslovnog prostora Javnog preduzeća „Srem-gas“ u Sremskoj Mitrovici ulepšano je muralom posvećenom upravo ovim pticama.

Na inicijativu JP „Srem-gas“ prvo su zalepljenje nalepnice na prozore preduzeća kojima se štite sove od udara u staklo, a zatim je postavljena informativna tabla koja nudi posetiocima parka osnovne informacije o sovama ušarama.

– Želeli smo da damo svoj doprinos uređenju ovog posećenog parka. Odlučili smo da se oslika mural na temu sova, koje su postale zaštitni znak ovog prostora, a u sledećoj godini planiamo da nastavimo sa ovom našom idejom. Smatramo da je važno biti društveno odgovoran u sredini u kojoj poslujemo. Svesni smo da je to koncept koji je poslednjih godina prepoznat kao sastavni deoi novog, održivog ekonomskog modela koji porazumeva svest o novom položaju i značaju poslovnog sektora u savremenom, globalnom društvu, i o odgovornosti koja iz njih proizlazi – izjavila je Danica Nedić, direktorka JP „Srem-gas“.

Autori murala su sremskomitrovački slikari Milan Kardaš i Vojislav Krstić.

Recimo i to da su sove ušare važni stanovnici gradova jer imaju značajnu i korisnu ulogu u kontroli populacije glodara. Jedna sova za godinu dana pojede i do 1.000 glodara. Zato treba da je štitimo, jer nam ova životinja višestruko vrati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *