MIROVIĆ: ZADATAK SVIH – PODRŽATI ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas konferenciju „Žensko preduzetništvo u vreme globalnih izazova“, istakavši da je obaveza celog društva i trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da žene, kao odgovoran i kreativan deo društva, moraju zauzeti značajnije mesto u ukupnom privrednom ambijentu.

– Naš zadatak je da ih u tome podržimo. Pokrajinska vlada pruža podršku ženskom preduzetništvu kroz više programa, među kojima su program zapošljavanja, direktne budžetske linije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kao i programi Zavoda za ravnopravnost polova – izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, u proteklih pet godina Pokrajinska vlada izdvojila je 140 miliona dinara preko posebne budžetske linije kao i 45 miliona dinara za podršku ženama da pokrenu svoj prvi biznis.

Mirović je naglasio da time žene daju doprinos ne samo svom položaju u društvu već i ukupnom ekonomskom razvoju zemlje.

– Imamo sposobne, odvažne i hrabre žene, koje postižu velike rezultate u svim oblastima – dodao je predsednik Pokrajinske vlade.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su žene nosioci i porodice i društva u celini.

– Vreme ženskog preduzetništva tek dolazi i najzad će se pokazati koliko žene znaju i mogu – izjavila je ministarka Kisić Tepavčević.

Pokrajinska vlada osnovala je Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine i kao jedan od prioritetnih zadataka prepoznala je žensko preduzetništvo.

– Žene treba ohrabiti, osnažiti, pružiti im podršku i podstrek, posebno u ovo vreme pandemije – kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta Branko Ćurčić.

Sofija Bajić iz Kluba preduzetnica „Biznis na štiklama“ kazala je da je ova konferencija organizovana uz podršku Republike i Pokrajine i naglasila da, uprkos pandemiji, možemo reći da su žene veoma hrabre i da su u poslednjih godinu i po dana otvorile oko 30 firmi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *