GRADONAČELNICA SREMSKE MITROVICE URUČILA POLICIJSKOJ UPRAVI APARAT ZA TESTIRANJE NA NARKOTIKE

Gradske vesti

Sa ciljem povećanja bezbednost svih učesnika u saobraćaju, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović uručila je Saobraćajnoj policijskoj Upravi Sremska Mitrovica aparat za testiranje na narkotike. 

Prema njenim rečima, ovaj uređaj služiće i preventivno, ali će moći da se testiraju svi učesnici u saobraćaju, jer je zajednički zadatak i cilj Policijske uprave i lokalne samouprave  visok stepen bezbednosti za sve za sve građane Mitrovice.

Prema podacima Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u toku proteklih 11 meseci zabeleženo je preko 1000 saobraćajnih nezgoda. U 160 slučajeva došlo je do teških telesnih povreda ili do smrtnog stradanja učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici do sada nije posedovala aparat za testiranje na narkotike. Istakavši značaj ove donacije, zahvalnost lokalnoj samoupravi uputio je Đura Mandić, načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica. 

Novčana sredstva u iznosu od 504 hiljade dinara obezbeđena su putem  programa Saveta za bezbednost saobraćaja – odnosno od prekršajnih kazni. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *