BUDŽET ZA NAREDNU GODINU RAZVOJNI

Gradske vesti

Odbornici Skupštine Grada Sremska Mitrovica većinom glasova usvojili su budžet Grada za 2022.godinu. Gradska kasa biće uvećena za četiri odsto u odnosu na ovu godinu i budžet će iznositi oko 3,6 milijardi dinara.

Usvojen budžet za 2022. godinu doprinosiće daljem razvoju grada kroz kapitalne projekte.

Po rečima Duška Šarkoškovića, načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, budžet grada za 2022. godinu iznosiće oko 3,6 milijardi dinara. U tu cifru je uračunat i eventualni kredit za tekuću likvidnost u iznosu od 100 miliona dinara, ukoliko bude bilo potrebno za prvi kvartal, kada su prihodi budžeta značajnije manji, ali isto tako je uračunat i u rashodovanu stranu, jer će se vratiti u toku kalendarske godine.

– Trenutno se gradi fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, radi se na projektnoj dokumentaciji za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, u planu je i rekonstrukcija mitrovačkog pozorišta, a uz to grad će imati više manjih projekata u oblasti putnih mreža, infrastrukture, kanalizacije. Takođe, predviđena su i sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice uz izgradnju novih bolničkih blokova – izjavio je Šarošković.

Grad Sremska Mitrovica u 2022. godinu ulazi sa 100 miliona dinara prenesenih iz 2021. godine. Ta sredstva su opredeljena budžetom i trošiće se namenski za projekte koji se nastavljaju, kao i za projekte koji započinju u 2022. godini.

Zaključno sa novembrom 2021. godine isplaćen je dug Apoteke Sremska Mitrovica, što rasterećuje budžet za narednu godinu.

Realizacija tekućeg budžeta ide po planu i izvršenje gradskog budžeta za 2021.godinu biće viši u odnosu na prethodnu godinu.

Mitrovčani su ove godine bili odgovroni, te jhe procenat naplate poreza na imovinu preko 90 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *