POTPISAN SPORAZUM POKRAJINSKE VLADE I GRADA NOVOG SADA O ZAJEDNIČKOM INVESTIRANJU I REALIZACIJI DVA VELIKA PROJEKTA

Ekonomija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas Sporazum o zajedničkom investiranju i realizaciji investicionih projekata.

Sporazumom je obuhvaćeno uređenje Almaškog kraja, važne srpske istorijske i ambijentalne celine, radi očuvanja njenog identiteta, kao i izgradnja pešačko-biciklističkog mosta i obnova objekata Petrovaradinske tvrđave sa podgrađem radi unapređenja kvaliteta života stanovnika i stvaranja novih turističkih, investicionih i privrednih potencijala.

– U drugoj polovini naredne godine počinju radovi na sveobuhvatnoj obnovi Almaškog kraja – najstarijeg dela Novog Sada. Cilj nam je da ga obnovimo, oživimo i udahnemo novi duh i da na taj način vratimo dug svima onima koji su obeležili deo naše istorije, koji su tu živeli i stvarali i čija imena nose ulice u tom kraju – izjavio je Mirović istakavši da će radovi obuhvatiti uređenje više od 5,5 kilometara ulica, vodovoda, fasada, krovova, rasvete, uz nadzor arhitekata, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Udruženja „Almašani“ i javnosti.

On je rekao da će realizacija ovog projekta, ali i izgradnja pešačko-biciklističkog mosta i revitalizacija podgrađa Petrovaradinske tvrđave dati pečat šestogodišnjoj saradnji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada koja je, kako je istakao, rezultirala mnogim značajnim projektima.

– Ovo su dva važna razvojna projekta za sve Novosađane. Dva velika simbola – simbola nasleđa, simbola starog Novog Sada, ali i poruka da možemo zajedno da stvaramo nove vrednosti i gradimo Novi Sad onako kako to njegovi građani i zaslužuju – rekao je Mirović.

Zahvalivši predsedniku Miroviću na podršci, gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da je reč o projektima koji menjaju Novi Sad nabolje.

– Sve ono o čemu smo maštali sublimirano je kroz ovaj sporazum, koji predstavlja kulminaciju svih naših planova i želja za dalji razvoj Novog Sada – izjavio je Vučević.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *