PROBNI ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE 25. I 26. MARTA

Obrazovanje

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Milan Pašić najavio je danas da će probni završni ispit za učenike osmog razreda biti održan 25. i 26. marta, kao i da će približno 64.200 đaka polagati test iz matematike, srpskog (maternjeg) jezika i kombinovani test.

Pašić je u izjavi za agenciju Tanjug objasnio da je svrha probe male mature verna simulacija pravog završnog ispita, koji će biti održan u junu, kako bi se nova generacija maturanata upoznala sa procedurama.

On je podsetio na to da se probni završni ispit ne ocenjuje i da se ne vrši rangiranje učenika na osnovu rezultata, napomenuvši da svi rezultati služe tome da nastavnici mogu da planiraju operativni plan vezan za pripremnu nastavu.

Ove godine u učionici može biti maksimalno 15 učenika i jedan dežurni nastavnik i potrebno je da se poštuje razmak od dva metra između učenika, a usled bolje epidemijske situacije nošenje maski neće biti obavezno.

Probni završni ispit počeće testom iz matematike u petak, 25. marta, u 13 časova i nastavlja se testom iz maternjeg jezika u 9 časova u subotu, 26. marta, a završava se kombinovanim testom u 11.30 časova.

Zbog produženja školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomeren i završni ispit, koji će osmaci polagati 27, 28. i 29. juna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *