USКORO NOVI КONКURSI ZA POLJOPRIVREDNIКE

Gradske vesti

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica planirala je za 2022. godinu dve mere u oblasti ruralnog razvoja.

Dušica Pavlović, direktorka Agencije predstavila je dva konkursa čije se objavljivanje uskoro očekuje.

“Prvi se odnosi na udruženja građana čija je delatnost u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja – udruženja stočara, voćara, pčelarska društva i drugo”, rekla je Pavlović i dodala da je u pitanju je mera koja se tradicionalno sprovodi, od osnivanja Agencije, a za cilj ima jačanje i unapređenje civilnog sektora u ovom domenu.

Druga mera podrške je nova i odnosi se na mlade poljoprivrednike,  odnosno na investicije u fizičku imovinu mladih poljoprivrednika. 

Maksimalan iznos po jednoj prijavi je 200.000 dinara, s tim da će poljoprivrednici u oblasti prerađivačke delatnosti moći da ostvare subvenciju i do 250.000 dinara. 

“Ukupan iznos sredstava za ovu meru je 6 miliona dinara i ono što je jako bitno za ovaj konkurs jeste da tu mogu da konkurišu oni mladi poljoprivrednici koji nisu ostvarili bespovratna sredstva i subvencije na istim konkursima, na drugim nivoima vlasti, dakle koji nisu ostvarili pravo na sredstva od Ministarstva poljoprivrede, odnosno Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,  na konkursima za mlade poljoprivrednike”, istakla je Pavlović. 

Podsticajne mere u oblasti ruralnog razvoja usvojene su na poslednjoj Skupštini grada, u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, koji je donela Gradska uprava za poljoprivredu.

Prema rečima nadležnih,  za usvojene mere uskoro će biti raspisani konkursi, po čijem završetku se očekuje njihova primena. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *