ODRŽANA RADIONICA NA TEMU UPRAVLJANJA OTPADOM

Gradske vesti

Danas je u  Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana Radionica na temu “Modeli i perspektive upravljanja otpadom u Gradu Sremska Mitrovica”. Radionica je održana u okviru projekta “Održivi razvoj za sve –  platforma za lokalni dijalog”, koji Grad sprovodi u saradnji sa  nevladinom organizacijom “Regionalna inicijativa Srema”. 

Radionicu je vodila Tamara Milković, portparol JKP “Komunalije”, a priliku da prisustvuju predavanju imali su zainteresovani Mitrovčani, među kojima su i predstavnici Mesnih zajednica sa teritorije Grada.

Osnovni cilj predavanja je lokalni dijalog,  a prema rečima Tamare Milković, portparola JKP “Komunalije”, značaj ove radionice je višestruk. Značajna je, pre svega, što daje mogućnost uključivanja građana u razgovore na temu upravljanja otpadom, a sve u cilju unapređenja ovog sistema.

U okviru ovog projekta, u narednom periodu u gradu na Savi u planu je postavljanje 300 kotejnera za primarnu separaciju u stambenim naseljima, kao i edukacija, ali i podela kompostera. Planirana je i izgradnja Ekološko – edukativnog centra na prostoru reciklažnog dvorišta.

Kada je reč o separacionom kućnom otpadu koji se odlaže u plave kante, čija je podela još uvek u toku, do kraja ovog meseca očekuje se i odnošenje ovog otpada.

Projekat “Održivi razvoj za sve –  platforama za lokalni dijalog finansiran je od strane Švajcarske agencije Helvetas i Švajcarske razvojne agencije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *