VEK POSTOJANJA LOVAČKOG DRUŠTVA SREM

Gradske vesti

Lovačko društvo „Srem“ iz Sremske Mitrovice obeležilo je 100 godina svog postojanja. Proslava ovog značajnog jubileja upriličena je u mitrovačkom Lovačkom domu.

Pored brojnih zvanica, obeležavanju veka postojanja ovog lovačkog društva prisustvovao je potpredsednik Republičke vlada i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Zaslužnim pojedincima uručene su plakete, a upriličen je i prigodan program. Plakete su uručene i ministru Nedimoviću i gradonačelnici Svetlani Milovanović, za doprinos u razvoju ovog društva.

Predsednik Lovačkog društva „Srem“ Milan Palkovljević je rekao da je velika čast biti predsednik lovačkog društva koje obeležava tako veliki jubilej. Vreme koje je prošlo, proteklih 100 godina Palkovljević je opisao kao lovačku knjigu – knjigu lovstva Grada Sremska Mitrovica koju su ispisali mitrovački lovci. Ispisano je prvo poglavlje, dodao je Palkovljević i izrazio nadu da će podmladak nastaviti tradiciju.

Lovačko društvo „Srem“ osnovano je davne 1922. godine i aspolaže sa oko 2.700 hektara lovne površine. Primarna divljač u njihovom lovištu je zec, fazan, divlja patka, a od visoke divljači srneća divljač i divlja svinja. Lovačko društvo trenutno ima 41 člana, od toga su tri počasna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *