MIROVIĆ: OBEZBEDILI SMO DODATNIH 534 MILIONA DINARA ZA TEHNIČKO-TEHNOLOŠKO OPREMANJE NOVE ZGRADE RTV-A

Zabava

– Pokrajinska vlada izdvojila je 534 miliona dinara za finansiranje projekta ’Nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade Javne medijske ustanove RTV – faza 2΄, čijom realizacijom će biti stvoreni uslovi da deo zaposlenih, koji je i dalje u staroj, neuslovnoj zgradi, pređe u novu zgradu. Na taj način ćemo kompletirati celinu i obezbediti mnogo bolje uslove za sve redakcije i dovršiti ovaj važan posao, koji smo započeli 2017. godine – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon potpisivanja Ugovora o prenosu sredstava.

Za nepune dve godine smo zajedno sa Vladom Republike Srbije dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vučić, uspeli da napravimo ovaj objekat i osnažimo javni medijski servis Vojvodine, koji ima izuzetnu ulogu u informisanju građana, proizvodnji programa i u drugim oblastima poput obrazovanja i kulture, ali i u proizvodnji programa na manjinskim jezicima, istakao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je bio na čelu Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

„Ovoj investiciji dajem i lični pečat jer sam upravo ovde radio kao honorarni saradnik 1989. i 1990. godine. Ostala je i lična obaveza koja će na ovaj način biti u potpunosti vraćena kao dug onima koji su zajedno sa mnom ovde radili, a više nisu među nama, ali i svima drugima koji su u minulim decenijama izgarali i stvarali da bi Radio-televizija Vojvodine danas u ovim uslovima, mnogo boljim nego ranije, mogla da egzistira“, rekao je predsednik Mirović i ocenio da će realizacijom ove investicije zaposleni biti mnogo zadovoljniji.

Ovaj ugovor omogućiće kompletno opremanje Studija 1 i Studija 2 i odgovarajućih audio i video režija, opremanje Njuz deska dodatnom IT opremom i softverima, opremanje dela audio-video data centra, dopunu audio i video infrastrukture, sistem za emitovanje televizijskog programa u HD tehnologiji za oba televizijska kanala i centralizovani sistem za pripremu, proizvodnju, izvođenje, distribuciju i arhiviranje informativnog programa.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i v.d. direktor JMU RTV Jožef Klem.

– Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima kojima ćemo opremiti dva informativna studija i stvoriti mnogo bolje uslove za rad zaposlenih, kao i za proizvodnju boljeg, kvalitetnijeg i sadržajnijeg programa“, izjavio je direktor Klem i dodao da očekuje da će opremanje biti završeno u narednih šest do devet meseci – izjavio je direktor Klem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *