TOKOM PROTEKLOG VIKENDA OTKRIVENO ČAK 505 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA

Gradske vesti

U pojačanoj kontroli saobraćaja za vikend, saobraćajna policija Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, otkrila je ukupno 505 saobraćajnih prekršaja, među kojima 178 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 81 prekršaj nepropisne upotrebe mobilnog telefona za vreme vožnje i 92 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom.

Otkrivena su 64 vozača koji su upravljali vozilima pod uticajem alkohola, a jedanaestorici vozača određeno je zadržavanje.

Na auto-putu Beograd – Batrovci, na području Pećinaca, tridesetpetogodišnji vozač „audija“ je sa 2,05 promila alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povređenih osoba. Nakon zadržavanja do 24 časa, on je priveden prekršajnom sudiji, koji mu je za prekršaj nasilnička vožnja odredio zatvorsku kaznu od 80 dana i zabranu upravljanja vozilom na području Srbije od deset meseci.

Šezdesetčetvorogodišnji vozač „forda“ sa 2,33 promila alkohola u organizmu, izazvao je na delu auto-puta kod Sremske Mitrovice saobraćajnu nezgodu bez povređenih osoba. Vozač je zadržan do 24 časa i priveden prekršajnom sudiji koji ga za prekršaj nasilnička vožnja kaznio novčanom kaznom od 146.000 dinara i zabranio upravljanje vozilom u Srbiji devet meseci.

Policija je u Sremskoj Mitrovici otkrila tridesetčetvorogodišnjeg vozača „fijata“ sa 2,29 promila alkohola u organizmu i tridesetšestogodišnju ženu koja je vozila „golf„ sa 1,92 promila.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *