ANDREJ BOŽIĆ NOVI MALI GRADONAČELNIK SREMSKE MITROVICE

Gradske vesti

Gradonačelnica Svetlana Milovanović upriličila je prijem za novoizabranog malog gradonačelnika Andreja Božića, učenika II razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Sremske Mitrovice i njegovu prethodnicu Mariju Majstorović.

Tradicionalno, osmi po redu mali gradonačelnik Sremske Mitrovice je pobednik na konkursu za učenike drugog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, koji raspisuje Gradska uprava za obrazovanje, na temu “Da sam ja gradonačelnik/ca”.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, ove godine novina je ta da su se učenici predstavili kroz kratke video klipove, u kojima su imali priliku da kažu nešto o sebi, o svom gradu, kao i da kažu šta je ono što bi promenili ili uradili u Sremskoj Mitrovici.

Milovanović je dodala da je, nakon selekcije od strane škola sa teritorije Grada, pristiglo 19 video klipova i nije bilo ni malo lako odabrati najbolji. Predstavljanja učenika su bila veoma zanimljiva i originalna, uz razne predloge koje su davali.

U prvom danu svog „mandata“, Andrej je poželeo da poseti mitrovačke vatrogasce i ergelu konja Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici. Imao je priliku da se upozna sa poslom vatrogasca, kao i vozilima koja oni koriste uz priliku da se vatrogasnim vozilom provoza poligonom ispred Vatrogasne stanice, a nakon posete ergeli konja „Proleće“ i konjičkog kluba „Srem“ dobio je vaučer za školu jahanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *