SUBVENCIJE ZA DODELU ZAŠTITNIH RAMOVA ZA UPOTREBLJAVANE TRAKTORE, ROK ZA PRIJAVU 30. NOVEMBAR

Gradske vesti

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za upotrebljavane traktore. Tim povodom u Gradskoj kući organizovan je sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, u poslednje tri godine, 86 osoba je usled prevrtanja izgubilo život iz razloga što na traktorima bez kabine nisu bili ugrađeni sigurnosni ramovi. Upravo zato zaštitni ramovi nisu samo potreba već i obaveza. Oni su isključivo namenjeni zaštiti vozača traktora u slučaju prevrtanja, koja se uglavnom dešavaju van javnih puteva.

Samardžić je pozvao sva zainteresovana fizička i pravna lica da se što pre prijave za ovu subvenciju. Sredstva su na raspolaganju, a rokovi kratki. Ova mera će se sprovoditi i naredne dve godine, ali za ovu godinu rok za podnošenje prijava je 30. novembar.

Prihvatljivi modeli traktora u okviru ove mere su IMT tipovi 533, 539, 540, 542 i 549.

Samardžić je pozvao sve mitrovačke traktoriste, posebno Mačvane gde je najveći procenat traktora bez zaštitnih ramova, da se obrate gradskoj Agenciji za ruralni razvoj za pomoć i podršku u vezi prijave za ovu meru. Na raspolaganju će biti i mitrovačka Poljoprivredna stručna služba i lokalni Savet za vezbednost saobraćaja.

U okviru ove subvencije dodeljuju se sredstva u iznosu od 27.000 dinara za celokupan iznos zaštitnog rama, kao i 7.000 dinara za plaćanje troškova postupka prepravke traktora. Subvencija nije mala, a i čuva glavu, zaključio je Samardžić.

Po rečima Dušice Pavlović, direktorice Agencije za ruralni razvoj, vozačima traktoraće se pružiti sve potrebne informacije u vezi prijave, kao i administrativno tehnička pomoć. Za zainteresivane vozače traktora Agencija će besplatno ishodovati potvrde o izmirenom porezu na imovinu, što je obavezni deo dokumentacije za prijavu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *