DUNJI MEĐEDOVIĆ PRVA NAGRADA NA FESTIVALU “DECA KOMPOZITORI”

Gradske vesti

Dunja Međedović, učenica IV-2 razreda Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice osvojila je prvu nagradu (93 poena) na Republičkom festivalu dečijeg muzičkog stvaralaštva “Deca kompozitori” FEDEMUS 2023. Nagrađena je za vokalnu kompoziciju “Moja mašta”, za koju je napisala tekst i muziku.

Dunja će u oktobru u Beogradu prisustvovati dodeli nagrada, kada će na koncertu svih nagrađenih mladih kompozitora imati priliku da izvede svoju kompoziciju “Moja mašta”.

Na istoimenom Festvalu nagrađen je i Nikola Matić, takođe učenik IV-2 razreda Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki”, iz Sremske Mitrovice, koji je osvojio treću nagradu za instrumentalnu kompoziciju za klavir “Tužna pesma”.

Festival dečijeg muzičkog stvaralaštva “Deca kompizitori” ima tradiciju dugu 28 godina, a cij je afirmisanje samostalnog dečijeg muzičkog stvaralaštva i kreativan rad odraslih sa decom. 

Organizator je Dečiji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo kulture i informisanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *