ODRŽANA PROMOCIJA ZBIRKE “KROZ TREPAVICE SIPAM TUGU”

Gradske vesti

U četvrtak, 30. marta u Biblioteci ” Gligorije Vozarović” održana promocija zbirke pesama ” Кroz trepavice sipam tugu” autorke Slađane Milenković.

“Poezija Slađane Milenković pruža čitaocima istančanih afiniteta i osobenih estetskih ukusa mogućnost različite recepcije i sopstvene spoznaje sveta, emotivni doživljaj u kojem prepoznaju i identifikuju predstave o životu koje su u sebi odavno tajili, ili, samo slutili i predosećali.To je trenutak spoznaje kada se ljudski život oseti kao gorki treptaj, u odnosu na večnost koja se ne može ni sagledati ni doživeti, a kamoli definisati ili smestiti u okvire kratkovekog fizičkog trajanja.

Svesna neprikosnovene realnosti, pesnikinja pokušava da razgrne debele zastore prošlosti, da pronikne u dušu malog čoveka i da razmota klupko njegovih egzistencijalnih problema u treptajima refleksivne psihičke rezonance,u iskušenjima neprikosnovenih zakonitosti prirode, i osobene empatije svesti i podsvesti koje ga pokoravaju i usmeravaju imaginarne prostore poetskog sadržaja”.

Izvod iz recenzije Prof. dr Miomira Milinkovića.

U programu su učestvovali: Nedeljko Terzić,Mirjana Marković, Slađana Milenković, Dušanka Anojčić, Zorica Miščević, Jelena Janković,

Hajrudin Durmanović, Moravka Todić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.