MEMORIJALNI TURNIR U ŠAHU

Sport

U organizaciji ljubitelja šahovske igre, u nedelju, 2. aprila u Domu kulture u Mačvanskoj Mitrovici organizovan je prvi Memorijalni turnir „Žare i Voja“ u čast Žarka Belića Žareta i Voje Veselinovića Lenjina, koji su bili osnivači šah kluba ,,Podrinje“, entuzijasti i ljudi koji su dosta učinili za razvoj šaha u ovom delu Mačve.
Na turniru se takmičilo 10 učesnika sa teritorije Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta. Pre samog početka, pored organizatora koji su izrazili nadu da će turnir biti održan i narednih godina, te postati tradicija, šahistima se obratila i učiteljica Zvezdana, mlađa ćerka Žarka Belića. Zvezdana je tom prilikom izrazila zahvalnost svima koji su uzeli učešće u turniru i na taj način nastavili da čuvaju sećanje na njenog oca, koji je, kako je istakla, do poslednjeg dana živeo za šah.
Turnir se igrao po Bergerovom sistemu sa 9 kola, a organizatori su se potrudili da obezbede nagrade za pet prvoplasiranih, kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika.
Pobednik turnira je Saša Laketić, drugi je bio Miodrag Dukić, a treći Dejan Marčak. Najnezahvalnije četvrto mesto pripalo je Milanu Žutiću, dok je peti bio Vlado Juzbašić.
Nagradu za najmlađeg učesnika je dobio Mateja Nikolić, a za najstarijeg Nenad Dinić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *