REVIJA BOKSA U SREMSKOJ MITROVICI

Sport

U PSC „Pinki“ održana je revija boksa koja je okupila članove mitrovačkog BK „Srem“, kao i brojne goste iz drugih gradova i opština.

Kako je rekao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, prošlo je godinu dana od kako su Grad Sremska Mitrovica i Bokserski savez Srbije pomogli i podržali rekonstrukciju i opremanje prostorija trening centra BK „Srem“. Od tada je ovaj klub vredno i ozbiljno radio na promociji boksa i na omasovljavanju članstva. Klub danas broji oko 40 članova, mahom dece i omladine od 10 do 18 godina, među kojima ima i devojčica, što je činjenica koja razbija sve predrasude o ovom sportu i dokazuje da je boks sport za svakoga i da je jedna plemenita veština.

Samardžić je izrazio veliko zadovoljstvo što se posle mnogo godina u hali „Pinki“ održavaju boks mečevi i što su mladi bokseri vrlo brzo iz trening sale prešli u bokserski ring. Kako je rekao, to su snovi koji klinci godinama sanjaju, a sada, zahvaljujući podršci Grada,ti snovi se polako ostvaruju.

Samardžić je ubeđen da će BK “Srem” vrlo brzo iznedriti sportiste za Regionalnu ligu Vojvodine, i ostale rangove takmičenja, a gradski Sportski Savez je tu da im pruži podršku i da vetar u leđa na tom putu razvoja i napretka.

Trener BK „Srem“ Dušan Klincov, koji je pre revije najmlađim Mitrovčanima predstavio prve korake u boksu, istakao je da su za godinu dana aktivnog rada kluba osvojene tri bronzane medalje sa prvenstava Vojvodine, što je veliki uspeh, a sve to zahvaljujući marljivom radu članova i velikoj podršci lokalne samouprave.

Klincov je dodao da boks nije tuča, već nadmudrivanje, veština u kojoj se brzo razmišlja i reaguje u datom momentu.

Čast da otvore ovu manifestaciju, što je još jedan od dokaza da je boks sport za svakog, imale su Lena Nedić i Valentina Vidović iz BK „Srem“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *