PROMOCIJA STVARALAŠTVA DRAGANA ČUDIĆA

Kultura

U četvrtak, 20.aprila u Galeriji “Lazar Vozarević” održaće se promocija romana i književnog stvaralaštva Dragana Čudića, penzionisanog oficira iz Sremske Mitrovice koji je u protekle tri godine objavio pet romana, od kojih su dva nagrađena književnim nagradama.

Dragan Čudić je napisao interesantnu i živopisnu autobiografsku priču o sebi i svojoj porodici, a istovremeno se kroz druga dela bavio istinitim sudbinama i pričama ljudi sa kojima se tokom bogate školske i vojničke karijere susretao. Radnja njegovih romana dešava se na širokom prostoru nekadašnje Jugoslavije, delimično i na američkom kontinentu a naročito na prostorima Srema i području Zmijanja, odnosno Bosanske krajine.

Na promociji koja će početi u 18 časova, pored autora će govoriti i gosti prof. dr Miljko Erić, Čedo Sladoje – general u penziji, Andrija Popović – direktor Muzeja Srema i Mirjana Marković – predsednica Književne zajednice Sremska Mitrovica. Prisutnima će se obratiti i general u penziji Novak Đukić. Nastupiće hor “Irida” pod rukovodstvom Aleksandre Garunović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *