“MATURANTSKI PLES”

Gradske vesti

Više od 400 maturanata, koji ove godine završavaju srednju školu u Sremskoj Mitrovici, otplesalo je tradiconalni Maturantski ples. Ovo je trinaesta godina zaredom kako mladi na ovaj način ispraćaju još jedno poglavlje svojih školskih dana.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada pozdravio je maturante, čestitao im i poželeo sreću u daljem životu i radu: „Prelepa slika je danas poslata iz  Sremske Mitrovice ali i jedna poruka o drugarstvu, zajedništvu, ljubavi prema svom gradu. Naši maturanti su ponos i budućnost našeg grada i mi se kao lokalna samouprava na sve moguće načine trudimo da budemo uz njih, u ovim njima najvažnijim danima.

On je dodao da će i ove godine maturanti svih srednjih škola imati besplatno matursko veče, kao poklon od lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica.

“I ove godine organizujemo besplatne maturske večeri. Organizovali smo za male maturante besplatnu pripremnu nastavu za malu maturu i u saradnji sa Kancelarijom za mlade razmenu maturskih haljina. Želimo da pokažemo maturantima da smo tu za njih, da su oni za nas važni, da im čestitamo na završetku školske godine, da im poželimo sreću, kako na studijama, tako i maturantima koji će ostati u gradu da nađu posao u skladu sa svojim željama ali i mogućnostima, onima koji odlaze da studiraju želimo da ne zaborave svoj grad i da nam se vrate. Čestitam još jednom svima”, rekao je Pavlović.

Pored maturantskog plesa, simboličnim puštanjem belih balona, maturanti su odali počast stradaloj deci u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar, ali i nedavno stradalom Mitrovčaninu, vršnjaku i školskom drugaru Aleksandru Jovanoviću, učeniku Srednje tehničke škole „Nikola Tesla”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *