Oko 500 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Gradske vesti

U PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici održan je Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Sremska Mitrovica. Na sajmu je prisustvovalo 23 poslodavca koji su iskazali potrebu za oko 500 radnika.

Sajam su obišli zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i pomoćnik gradonačelnice Uroš Veselinović.

Кako je rekao Samardžić, Grad Sremska Mitrovica godinama unazad aktivno radi na rešavanju problema nezaposlenosti, tako da je danas stopa nezaposlenosti ispod 3 posto, a lokalna samouprava se na tome neće zaustaviti.

Samardžić je dodao da se aktivno radi i na formiranju i pripremanju novih industrijskih zona, konkretno „Sever 3, severno od autoputa. Takođe, radi se uređenje i opremanje i postojećih industrijskih zona. U okviru industrijske zone „Istok“ dve kompanije – „Eaton“ i „Modine“ trenutno šire svoje proizvodne kapacitete, tako da će se u budućnosti javiti potreba za novom radnom snagom, kako na izvršnim, tako i na administrativnim poslovima. Radi se o preko 600 novih radnih mesta samo u okviru ove dve kompanije nakon proširenja.

Lokalna samouprava operativno radi na stvaranju uslova da u našem gradu posao ima svako ko želi da radi, zaključio je Samardžić i pozvao nezaposlene, pre svega mlade koji su završili školovanje i tek treba da zasnuju radni odnos, da na što više štandova predaju svoje CV-e i radne biografije, kako bi ih poslodavci imali u vidu i sada i prilikom narednih faza zapošljavanja.

Кako je rekla Marija Aničić iz mitrovačke NZS, ovim sajmom nastavlja se tradicija organizovanja sajmova zapošljavanja kao direktnog susreta poslodavca i nezaposlenog lica, što je za nezaposlena lica veoma značajno. Potražnja je za svim profilima zanimanja – od nekvalifikovanih do visokokvalifikovanih radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *