ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA PREDSTOJEĆU SEZONU

Gradske vesti

Sve je spremno za predstojeću zimsku sezonu, poručili su iz  sremskomitrovačkog preduzeća “Sirmijum put”, koje je zaduženo za održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Kako je istakao direktor “Sirmijum puta”, Mihajlo Stević, i ove godine za održavanje puteva u zimskoj sezioni angažovan je mitrovački “Hidrograđevinar”. 

“Danas smo se okupili u sedištu firme “Hidrograđevinar”, kako bi izvršili smotru mašina. Od sutro zvanično počinje zimska sezona koja će trajati do traje do 31. marta naredne  2024. godine. I ove godine posao je poveren lokalnoj firmi “Hidrograđevinaru”, prethodnih godina oni su odgovorli na svake zahteve građana na nivou našeg grada”, istakao je Stević i dodao da se na teritoriji Sremske Mitrovice održava oko 200 kilometara saobraćajnica, kako u gradu, tako i u selima.

Stević je naglasio i to da  čim temperature padnu ispod nule i pet stepeni, radnici zimske  službe će izaći na teren i odgovoriti prilagođavaće se situaciji. 

Firma „Hidrograđevinar“ svake godine obnavlja svoj vozni park, a ove godine je isti unapređen  nabavkom  kamiona nove generacije, koji je spreman da odgovori na sve zahteve. Vozni park kojim “Hidrograđevinar trenutno raspolaže čine 6 kamiona troosovinaca sa noževima i rezervnim noževima, kao i potrbni buldožeri i bageri. 

Za predstojeću sezonu obezbeđena dovoljna količina soli i rizle, a sva potrebna mehanizacija je na broju i u ispravnom stanju. 

 Mitrovački Hidrograđevinar obišao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić, koji je tom prilikom istakao da je za predstojeću sezonu obezbeđena dovoljna količina soli i rizle, a sva potrebna mehanizacija je na broju i u ispravnom stanju. 

Ove godine za rad zimske službe lokalna samouprava je izdvojila 40 miliona dinara sa PDV-om. 

Zimska sezona zvanično traje od 15. novembra do 31. marta, ali će se rad zimskih službi prilagoditi vremenskim uslovima, poručili su iz “Sirmijum puta”. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *