OTVORENA SEZONA VOŽNJE MOTOCIKALA U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Defileom motociklista u Sremskoj Mitrovici obeležen je početak moto sezone. Na mitrovačkom hipodromu okupilo se više od 200 motorista, sa ciljem skretanja pažnje svim učesnicima u saobraćaju na prisustvo motocikala na putevima, uz poruku da budu odgovorni i savesni i da paze jedni na druge. 

Organizator je Moto klub Srem, a  podršku je pružila Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

Kako je tom prilikom istakao  Miroslav Radukić, potpredsednik Moto kluba “Srem”, njihova misija je promocija ljubavi prema motociklima, ali na bezbedan način. „U narednom periodu, kada će motoristi biti više prisutni u saobraćaju naglašavam važnost nošenja kacige i svih potrebnih zaštitnih sredstava”, rekao je Radukić. On je najavio i tradicionalni moto-skup, koji će biti održan po 27. put u Sremskoj Mitrovici, ove godine od 3. do 5. do maja.

Srđan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave pohvalio je aktivnosti Moto-kluba „Srem” i istakao da motociklistii na ovaj način žele da pokažu ljubiteljima motocikla da se i u vožnji na njima može uživati na bezbedan način. 

“Na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u toku prethodne godine poginulo je šest vozača motocikla, 25 ili putnika na mopedima je teže povređeno, dok je 30 vozača ili putnika na mopedima povređeno. Pored svih apela i dalje, pogotovo prilikom preticanja i prilikom skretanja postoji jedan problem nesavesnih vozača motocikla koji njima upravljaju brzinama koje su znatno veće od dozvoljenih  Zbog toga je potrebna dodatna opreznost u saobraćaju. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu svesni prisustva motocikala i da voze odgovorno”, rekao je Jeftić.

Podaci su zabrinjavajući i zbog toga je važno apelovati na  sve učesnike u saobraćaju da daju svoj doprinos bezbednosti na putevima i da zajedno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *