FILM “LjUBAV TVOJA I NEPOSLUŠNOST MOJA” PRED MITROVČANIMA

Gradske vesti

U sredu, 5. juna od 20 časova u sali Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmium” (Pedagoška škola), uz podršku Grada Sremska Mitrovica, biće prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“, snimljen po istinitoj životnoj priči Podgoričanina Luke Đurapčevića, o njegovom pokajničkom putu koji je pripadnost navijačkim grupama i taj način života zamenio liturgijom.

Autor filma je Luka Đurapčević, koji je nekoliko godina je živeo u Kanadi i bio navijač, radio u noćnim klubovima i bio telohranitelj jednoj kanadskoj porodici, pa iz toga spoznao određene negativne aspekte takvog načina života. Zato je u filmu napravljena paralela između ulice, noćnog života i navijačkih tribina, života na zapadu, koji mnogi idealizuju i, sa druge strane, liturgijskog života u zajednici sa Hristom kao krajnjeg cilja svakog čoveka. Njegova želja je bila da svojim primerom pomogne da promene život svi oni koji su na životnoj raskrsnici.

Film čija snažna poruka o pokajanju i povratku Domu Očevom, kao i pozivom na slogu među zakrvljenom braćom, razmekšava i najhladnija srca, a uz jasnu i važnu poruku koju šalje, pre svega pripadnicima navijačkih grupa, autor filma je odlučio da u dogovoru i saradnji sa humanitarnim organizacijama “Srbi za Srbe” i “Mladi za Kosmet” napravi veliku akciju. Film se prikazuje u mnogim gradovima srpskih i ostalih pravoslavnih zemalja, pa sve do zemalja zapadne Evrope, Kanade, SAD i Australije. Od prikupljenog novca Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomoći će višečlane srpske porodice, a Humanitarna organizacija “Mladi za Kosmet” pomoći će manastire na Kosovu i Metohiji.

Ulaz na projekciju filma je slobodan, a posetioci mogu da u postavljene donatorske kutije ostave dobrovoljni prilog.

Info i foto: sremskenovine.co.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *