Šta je organizacija “CEKOR”? Ekonomske ubice u Srbiji

Politika

U Subotici u ulici Korzo broj 15/13 nalazi se sedište nevladine organizacije “CEKOR”. Pun naziv ove organizacije je “Centar za ekologiju i održivi razvoj”. Ova organizacija osnovana je u Beogradu 1999. godine. Pre nekoliko godina organizacija je prebacila svoje sedište u Suboticu.

Šta je “CEKOR”?

Organizacija “CEKOR” okuplja oko dvadesetak agenata obučenih za ekonomsko uništavanje zemlje. Za razliku od drugih nevladinih organizacija u Srbiji, koji napadaju Srbiju zbog ljudskih, manjinskih i građanskih prava ova organizacija ima drugačiju ulogu. Poput nekad Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića ove nove ekonomske ubice takođe žele da unište ekonomiju Srbije. Jedan od glavnih zadataka agenata “CEKORA” je da prekinu ekonomske odnose između Srbije i Kine. Meta njihovih napada su sve kineske investicije u Srbiji poput Bora , Smedereva i drugih. Pod plaštom borbe za životnu sredinu, “CEKOR” zapravo želi da okrene narod protiv kineske države. Ova organizacija učestvovala je u puštanju dezinformacija da usled kineskih investicija dolazi do velikog zagađenja u Srbiji. Zanimljivo je da se ova organizacija ne bavi zagađenjima koje je napravio NATO pakt bombardovanjem osiromašenim uranijumom. 

Organizacija “CEKOR” se vodi kao organizacija za zaštitu životne sredine. Međutim to im je zapravo samo paravan za dobijanje novca od zapadnih tajnih službi, koje imaju za cilj da istisnu Kinu iz Srbije. Za svoje nepostojeće projekte u oblasti zaštite životne sredine “CEKOR” je prošle godine dobio oko 110.000 evra iz inostranstva. Pored novca od zapadnih tajnih službi jedan deo novca “CEKOR” je dobio i iz Bosne i Hercegovine, što nije čudno s obzirom da bošnjačka tajna služba pokušava godinama da rovari po Srbiji. Na čelu “CEKORA” nalazi se agent Nataša Đereg (o njoj ćemo pisati u nekom od narednih tekstova Prismotre). Od nekih agenta “CEKORA” navešćemo Zvezdana Kalmara, Nikolu Perušića i Peru Markovića. 

Organizacija “CEKOR” blisko sarađuje sa vojvođanskim separatistima. U junu mesecu ove godine “CEKOR” je napao naš portal zbog tekstova o NATO agentima u Srbiji. Postavlja se pitanje zbog čega organizacija koja se bavi zaštitom životne sredine, brani NATO agente koji su zatrovali Srbiju bombama sa osiromašenim uranijumom? Odgovor na ovo pitanje dobićete u nekom od narednih tekstova gde ćemo navesti spisak finansijera organizacije “CEKOR”.

Prismotra

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *