ŽENE IZ SREMSKE MITROVICE NA RADIONICI PUSTOVANJA

Gradske vesti

Etno mreža je uz podršku ambasada Kanade, SAD i Izraela, i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica i Udruženjem Zlatno runo Sirmijuma, organizovala drugu po redu radionicu pustovanja. Radionica će trajati četiri nedelje, i namenjena je nezaposlenim ženama, koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasledju Srbije, sa ciljem očuvanja tradicije i kulture.

Grupu čini sedam žena, na čelu sa edukatorom Olgicom Savić, članicom udruženja Zlatno runo Sirmijuma, koja je pre dve godine završila
obuku pustovanja, uspešno se bavi ovim poslom i član je Etno mreže.

Sve polaznice koje uspešno završe radionicu pustovanja, dobiće sertifikat Etno mreže, a za najbolji završni rad i opremu za pustovanje. Sertifikati će biti dodeljeni krajem godine, na završnoj svečanosti u prisustvu diplomatskog kora.

Zahvalili bismo se na podršci i odličnoj saradnji Mesnoj zajednici Sava, koja nam ustupa svoje prostorije. U dogovoru sa gradskim rukovodstvom u planu je izrada proizvoda od pustovane vune, za potreba gradskog suvenira i protokolarnih poklona, sa motivom Solomonskog čvora, koji je među prvim motivima, pronađenim na mozaicima Carske palate, pa tako predstavlja neki od zaštitnih znakova našeg grada, odnosno Sirmijuma – navodi Dajana Savićević, koordinatorka projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *