POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA VISOKO OBRAZOVANJE ULAŽE U ŠKOLU „SIRMIJUM“

Gradske vesti Obrazovanje

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom se sastao sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i rukovodstvom Škole, gde se uverio u uspešno realizovanu sanaciju krova Škole, za koju je Sekretarijat izdvojio 12 miliona dinara.

– Poseta Visokoj školi u Sremskoj Mitrovici je nešto što je uobičajeno i što radimo uvek kada je u pitanju utrošak budžetskih sredstava Pokrajinske vlade. Oni koji su odgovorni da kroz transparentan i konkurentan postupak javne nabavke završe investiciju – rekao je sekretar Milošević i dodao da je reč o skromnom ulaganju koje mnogo znači za ukupno funkcionisanje Škole.

– Potrudićemo se da iduće godine idemo korak dalje, da unapredimo rad u objektu u okviru nastave fizičkog vaspitanja ili kroz neki drugi projekat kojim će Škola konkurisati za sredstva koja su namenjena unapređenju kvaliteta obrazovnog procesa u visokim školama. Takođe, zalagaćemo se za dalju digitalizaciju nastave, jer je to ono što strukovne studije čini prihvatljivim za lokalnu sredinu, ali i šire. I ovde je aspekt internacionalizacije vrlo bitan i verujem da će kolege na visokim školama shvatiti koliko je važno da se regionalno povezujemo i na taj način unapredimo kvalitet strukovnog obrazovanja – naglasio je sekretar Milošević.

Sekretar Milošević je istakao da je u razgovoru sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović naglasio da postoji visoko stepen saradnje i poverenja između Škole i Sekretarijata i za naredni period najavio zajedničke projekte u kojima će biti uključena i lokalna samouprava, kao što je predstojeća rekonstrukcija fiskulturne sale.

Direktorka Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ Gordana Mihajilović zahvalila se na finansijskoj podršci Pokrajinskoj vladi i resornom sekretaru prof. dr Miloševiću na razumevanju i rešavanju ostalih pitanja, poput digitalizacije rada studentske službe.

Ona je podsetila da ova visokoobrazovna ustanova redovno učestvuje na konkursima resornog Sekretarijata i da su ove godine dobijena sredstva i za unapređivanje obrazovnih programa, te uslova rada studentskog pozorišta i studentskog parlamenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *