U SREMSKOJ MITROVICI 125 LICA OBOLELO OD VIRUSA KORONA

Gradske vesti

Usled povećanja broja obolelih od korona virusa, Štab za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica je epidemiološku situaciju u gradu ocenio kao nepovoljnu. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, povećan broj obolelih je primetan na čitavoj teritoriji Sremskog okruga, a najviše registrovanih je u Sremskoj Mitrovici, gde trenutni broj obolelih iznosi 125.

U Korona centru Opšte bolnice Sremska Mitrovica trenutno je hospitalizovano 33 pacijenta, a prema rečima Živka Vrcelja, direktora mitrovačke bolnice, većina pacijenata ima blagu kliničku sliku.

Kovid ambulante u Sremskoj Mitrovici dežuraju 24 sata i svi pacijenti koji imaju simptome korona virusa trebalo bi da se jave na pregled. Iz mitrovačkog Doma zdravlja poručuju da su za sve ostale simptome bolesti pacijentima na raspolaganju zdravstvene ambulante koje rade po ustaljenom rasporedu, bez obzira na epidemiološku situaciju. 

Na sednici Štaba za vanredne situacije potvrđeno je i da u Sremskoj Mitrovici i dalje ostaju na snazi sve mere koje je Štab prethodno doneo. 

Iz lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica ovim putem apeluju na sve svoje sugrađane da se pridržavaju svih propisanih bezbednosnih mera kako bi izbeglo dalje širenje ove zarazne bolesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *