VOJVOĐANSKI JAVNI SERVIS OD NOVEMBRA U NOVOJ ZGRADI

Zabava

„Za samo dve i po godine, sredstvima Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade uz podršku Grada Novog Sada radove na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine doveli smo do kraja. U novembru ćemo imati završenu zgradu, vrednu 3,2 milijarde dinara, a u toku je javna nabavka za televizijsku i studijsku opremu, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska gradilišta nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Pokazali smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije, izjavio je predsednik Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

Uloga RTV je nemerljiva, jer ona proizvodi program na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih manjina, dodao je predsednik Mirović. Zaposleni na RTV će od naredne godine imati uslove koje nema ni jedna televizija na prostoru bivše Jugoslavije.

„Sve ono što smo u progarmu rada Pokrajinske vlade obećali u junu 2016. godine, mi smo i realizovali“, rekao je predsednik Mirović.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica kazao je ovom prilikom da je Pokrajinska vlada iznela najveći teret prilikom gradnje nove zgrade RTV, i istakao zadovoljstvo što će zaposleni na ovoj televiziji imati najsavremenije uslove za rad.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *