ODLIČNI VALOVCI, 13 MEDALJA SA PRVENSTVA SRBIJE

Sport

Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u kajaku sprintu za kategorije pionira, kadeta, juniora i seniora održano je u Beogradu na regatnoj stazi na Adi Ciganliji i trajalo je od od utorka, 3. septembra, do petka, 6. septembra. Sremskomitrovački kajakaši “Vala” predvođeni trenerom Nenadom Kosijerom osvojili su čak 13 medalja na ovom takmičenju – šest zlatnog, šest srebrnog i jednu bronzanog sjaja.

U kadetskoj konkurenciji Aleksandar Jovanović je osvojio dve medalje – zlato u jednosedu na petstotina metara i srebro na dvestotina metara. Dimitrije Stojšić je na distanci od hiljadu metara stigao do srebrnog odličja.

Odlične su bile i juniorke “Vala” u jednosedu na petstotina metara gde je Anastazija Bajuk osvojila zlatnu, a Olivera Mihajlović srebrnu medalju. Anastazija je do medalje došla i na dvestotina metara gde je trku završila na drugom mestu.

Seniorka Marija Dostanić osvojia je medalje u čak pet disciplina. Marija je u disciplinama jednoseda na hiljadu i petstotina metara osvojila srebrne medalja, dok je na dvestotine metara stigla do bronze. Pored jednoseda, nastupila je i u dvosedu sa Anastazijom gde su trijumfovale i na petstotina i na dvestotina metara. Bojan Zdelar je osvojio zlatne medalje u jednosedima na hiljadu i petstotina metara.

Pored osvajača medalja, zapažen nastup u finalima imali su i Marko Mihajlović, Stefan Vrdoljak i Jovan Radmanović.

Poslednje takmičenje u ovoj sezoni koje očekuje kajakaše „Vala“ jesu Olimpijske nade u slovačkom gradu Bratislavi od 13. do 15. septembra. Na najveće svetsko takmičenje za kadete i mlađe juniore putovaće Anastazija Bajuk, Olivera Mihajlović, Aleksandar Jovanovič, Dimitrije Stojšić i trener Nenad Kosijer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *