MITROVICA DOMAĆIN DRŽAVNOG PRVENSTVA U ODBOJCI NA PESKU

Sport

Sremska Mitrovica ugostila je najbolje takmičare Srbije u odbojci na pesku. U ponedeljak 12. jula, održano je Državno prvenstvo „Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ na terenima gradske plaže, a u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Takmičenje je otvorio Petar Samardžić, zamenik gradonacelnice, a zatim i izvlačio kuglice u žrebu za ovaj praznik odbojke na pesku. Samardžić je ovom prilikom naglasio da Grad Sremska Mitrovica poseduje infrastrukturne i stručne kapacitete za organizaciju velikih sportskih takmičenja, a posebna je radost ugostiti decu iz Srbije na našoj gradskoj plaži, zasigurno jednoj od najlepših u Srbiji.

Nakon odigranih finalnih utakmica, medalje najboljima podelili su Svetlana Milovanović, gradonačelnica, Marija Mihajlović, predsednica Sportskih igara mladih i naše uspešne odbojkašice, Aleksandra Tadić i Dunja Grabić.

Dve prvoplasirane ekipe obezbedile su plasman na Regionalno prvenstvo Sportskih igara mladih koje će se održati u Splitu od 16. do 19. avgusta, a među njima se nalazi i par iz Sremske Mitrovice: Dunja Stanković i Ana Ivković i trener Srđan Radovanović.

Gradonacelnica Svetlana Milovanović zahvalila se svim učesnicima i poželela im puno uspeha u daljoj sportskoj karijeri.

U generalnom plasmanu u konkurenciji dečaka prvo mesto osvojio je par iz Prijepolja: Edin Mehović i Deni Kučević, a drugo mesto tim iz Velikog Gradišta: Ilija Lazić i Dušan Popović.

U konkurenciji devojčica prve su devojčice iz Kuršumlije: Teodora Stević i Tamara Marinković, a drugoplasirane Mitrovčanke Dunja Stanković i Ana Ivković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *